Mahlepli ve Susamlı Kurabiye

Çay yanına çok yakışan bir kurabiye... Tarif Sofra Dergisinden...
Malzemeler: 1 su bardağı süt, 1/2 su bardağı sıvıyağ, 125gr margarin, 1 adet yumurtanın sarısı, 1/2 bardağı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket kabartma tozu, 1-2 tatlı kaşığı mahlep, Aldığı kadar un
Üzerine
1 yumurtanın akı, susam 
Hazırlanması: Öncelikle margarini eritelim ve ılıtalım. Derin bir kâseye süt, sıvıyağ, yumurta sarısı, toz şeker, erimiş margarin, tuz, kabartma tozu, mahlebi koyalım ve iyice karıştıralım. Daha sonra hamur kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar azar azar un ekleyelim. Hamurumuzu iyice yoğuralım ve 15 dakika dinlendirelim. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verelim. Kurabiyeleri önce yumurta akına sonra susama batırıp önceden ısıttığınız 180C fırında pişirelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler