Kadayifli Muhallebi


Malzemeler:
Muhallebisi için: 1 litre süt, 4 yemek kasigi un, 1yemek kasigi nisasta, 1 su bardağı tozşeker, 1 paket vanilya, 1 paket krema ( 200ml),
Kadayıfı için: 250gr. kadayıf. 2 yemek kasigi tereyagi,1 su bardağı dovulmus fındık, 1/2 su bardağı tozşeker
Yapılışı: Kadayıfı buzlukta donduralim daha sonra cikarip iyice ufalayalim.Bir tavada tereyağımizi eritelim. Kadayıfları ilave ederek orta ateşte hafifce kavuralim. Tozşekeri ve dovulmus findigimizida ilave ederek pembelesene kadar kavuralim ve ocaktan alalim, sogumaya birakalim. Diger taraftan muhallebiyi pişirelim. Orta boy derin bir tencerede un, nisasta ve tozşekeri iyice karıştıralim ve yavas yavas sütu ilave ederek koyulaşana kadar karıştırarak orta ateşte pişirelim. Muhallebiyi ocaktan aldiktan sonra kremayi ve vanilyayi ekleyip 4-5 dakika mikserle çırpalim. Muhallebimiz soguduktan sonra dikdörtgen borcama dokelim. Kavrulmuş kadayıfıda uzerine doseyelim. Tatlimiz buzdolabinda da iyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.Kadayifin kitirligini kaybetmemesi icin muhallebi sogukken uzerine kadayif doseyin ve ayni gun tatliyi tuketin. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler